poniedziałek, 26 marca 2012

Trochę inne łazanki

Kolejna ujma na budżecie a w lodówce kapusta, którą trzeba zjeść żeby nie uciekła z kuchni o własnych siłach. W brzuchu burczy a złośliwy kac nie pozwala na wymyślanie wykwintnych dań... szybkie łazanki były najlepszym rozwiązaniem.

składniki:
  • ćwierć małej główki kapusty;
  • pieczarki (my miałyśmy dwie);
  • mała cebula;
  • makaron;
  • łyżka oleju, sól, pieprz

Ugotować makaron, kapustę zetrzeć na dużych oczkach i dusić na oleju i ok pięciu łyżkach wody. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i dorzucić do kapusty. Podkręcić nieco ogień i zabrać pokrywkę z patelni żeby odparować wodę, dodać makaron i wymieszać całość, przyprawić solą i pieprzem.

Foto by: Ada
pozdoADA!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz