Kolejna ujma na budżecie a w lodówce kapusta, którą trzeba zjeść żeby nie uciekła z kuchni o własnych siłach. W brzuchu burczy a złośliwy kac nie pozwala na wymyślanie wykwintnych dań... szybkie łazanki były najlepszym rozwiązaniem.
składniki:
- ćwierć małej główki kapusty;
- pieczarki (my miałyśmy dwie);
- mała cebula;
- makaron;
- łyżka oleju, sól, pieprz
Ugotować makaron, kapustę zetrzeć na dużych oczkach i dusić na oleju i ok pięciu łyżkach wody. Pieczarki i cebulę obrać, drobno pokroić i dorzucić do kapusty. Podkręcić nieco ogień i zabrać pokrywkę z patelni żeby odparować wodę, dodać makaron i wymieszać całość, przyprawić solą i pieprzem.
Foto by: Ada
pozdoADA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz